Stijn Van de Voorde leest mee: "Een mens moet alles proberen"

Stijn Van de Voorde leest mee: "Een mens moet alles proberen"

"Ik probeer één boek per maand te lezen en meestal lukt dat wel. Daarnaast lees ik graag kranten en tijdschriften. Ik ben ook altijd te vinden voor een goed geschreven non-fictieverhaal of een boeiende biografie, bijvoorbeeld van een muzikant of band die me interesseert. Een boek moet amuseren, in het beste geval ook informeren. Een beetje subtiele humor kan ook geen kwaad."

"Er gaat niets boven een betrouwbare leestip"

"Er gaat niets boven een betrouwbare leestip van een betrouwbare vriend. Al beïnvloeden cover, auteur en de korte inhoud ook wel, of een recensie. Als ik lees dat een boek ‘het tragische levensverhaal vertelt van een oude herder die op zoek is naar zijn ware identiteit' haak ik preventief af. Een boek openslaan en een willekeurige zin lezen zegt soms ook veel. Als ik onmiddellijk op een lange beschrijving van een zonsopgang of een dauwdruppel op een blad stoot, weet ik hoe laat het is."

"Ik heb nog nooit in een leesclub gezeten, maar ik praat graag met mensen over alle mogelijke onderwerpen. Dat hoeft alleen niet te lang te duren: ik vind drie minuten over een boek/film/album praten voldoende. Je mag het ook niet kapot praten. Toch ben ik gemotiveerd voor Metro's Leesclub. Een mens moet - op volksdansen na - alles eens proberen."

Ben jij al lid van onze leesclub?

Schrijf je hier in en lees iedere maand mee.