Steward legt 9-jarig meisje met vliegangst in de watten

Steward legt 9-jarig meisje met vliegangst in de watten

De Amerikaanse Gabby Smart vindt het niet alleen verschrikkelijk om te vliegen, ze lijdt ook aan Diabetes type 1. Een gevaarlijke combinatie, want door de stress kan haar bloedsuiker buitengewoon laag worden. Dat had Jovan ‘Garrick' Riley meteen in de gaten.

Volgens Erika, de mama van Gabby, zag de attente steward al tijdens het opstijgen dat het meisje gestrest was. "Hij deed er alles aan om haar aan het lachen te krijgen", vertelt ze op Facebook. Die aanpak leek te werken, tot het vliegtuig turbulentie ondervond en Gabby een paniekaanval kreeg. Erika kon haar dochtertje amper bedaren, temeer omdat ze ook haar andere kinderen moest opvangen.

Opnieuw aarzelde Garrick geen seconde. "Hij nodigde mijn dochtertje uit om naast hem te komen zitten en leidde haar af met verhaaltjes. Om haar bloedsuiker op peil te houden, ging hij ook een glas fruitsap halen", aldus Erika, die nog het meest onder de indruk was van de ontknoping van de VIIP-behandeling. Nadat het vliegtuig veilig was geland, zette Garrick de kleine Gabby nog eens extra in het zonnetje.

"Via de intercom vertelde hij de andere passagiers dat 'zijn goede vriendin' zojuist haar vliegangst had overwonnen. Wat volgde was een luid applaus van iedereen op het vliegtuig", besluit de dolgelukkige moeder, die Garrick nog eens uitdrukkelijk bedankt via de sociaalnetwerksite.