Steven Spielberg wil Netflix-films bannen van de Oscars

Steven Spielberg wil Netflix-films bannen van de Oscars

 

Volgens de 72-jarige regisseur zou een titel als 'Roma' niet volgens 'de regels' spelen, omdat de film bijvoorbeeld maar voor korte tijd in de bioscoop te zien was en daarna bovendien wereldwijd 24 uur per dag gestreamd kon worden. 'Roma' zou daarom volgens hem hoogstens nog maar genomineerd mogen worden voor een Emmy - een televisieprijs - en niet meer voor een Oscar.

Vergadering

Bij de Academy-vergadering volgende maand, waar onder meer de spelregels van de komende Oscars worden besproken, hoopt Spielberg dat anderen zijn voorbeeld volgen en hem zullen steunen in zijn strijd om Netflix-titels te weren. "Hij zal wel zien wat er dan gebeurt", zegt een woordvoerder van de regisseur.

'Roma' van Alfonso Cuaron won vorige week bij de 91e uitreiking drie Oscars, die voor beste regisseur, beste niet-Engelstalige film en beste camerawerk, en was in maar liefst tien categorieën genomineerd.

Spielberg won in zijn succesvolle filmcarrière driemaal een Oscar: in 1994 voor 'Schindler's List' die voor beste regisseur en beste film en in 1999 voor 'Saving Private Ryan' die van beste regisseur. Daarnaast werd hij veertien keer genomineerd.