Steve Stevaert dood teruggevonden in Albertkanaal van Hasselt

Steve Stevaert dood teruggevonden in Albertkanaal van Hasselt

Minister van Staat en oud sp.a-voorzitter Steve Stevaert is dood teruggevonden in het Albertkanaal in Hasselt. Dat hebben gerechtelijke bronnen bevestigd. Stevaert was sinds vanmorgen als vermist opgegeven. Aan het kanaal werden zijn fiets en een jas gevonden maar van de voormalig politicus was geen spoor. Na een uitgebreide zoekactie werd om zes uur dan het lichaam naar boven gehaald.

Huidig voorzitter sp.a Bruno Tobback reageerde verslagen op het overlijden.

Eerder raakte bekend dat Stevaert zich moet verantwoorden voor de rechtbank op verdenking van verkrachting.

De feiten zouden dateren van 2010. Stevaert en de vrouw waren beiden gasten in een programma dat door Goedele Liekens werd gepresenteerd en werden na afloop aan elkaar voorgesteld. In de loop van de avond zou Stevaert vervolgens de vrouw verkracht hebben.

Zij zou daar jaren over gezwegen hebben, maar diende uiteindelijk in 2013 een klacht in bij het Brusselse gerecht dat de zaak onderzocht en eind vorige maand besliste dat er genoeg aanwijzingen waren om Stevaert voor de rechtbank te brengen.

Stevaert zinspeelde tijdens het onderzoek naar verkrachtingsfeiten al op een wanhoopsdaad, mocht het verhaal in media komen, zo werd uit gerechtelijke bron vernomen.

Hij heeft er een uitgebreide carrière in de politiek opzitten.