Steve Darcis ontmoet Philipp Kohlschreiber in openingsduel tegen Duitsland

Steve Darcis ontmoet Philipp Kohlschreiber in openingsduel tegen Duitsland

Steve Darcis (ATP 58) en Philipp Kohlschreiber (ATP 29) spelen vrijdagnamiddag om 14 uur in de Frankfurtse Fraport Arena (hardcourt) het openingsduel in het Davis Cup-treffen tussen Duitsland en België in de eerste ronde van de Wereldgroep. In de onderlinge duels staat het 1-0 in het voordeel van Kohlschreiber. De 33-jarige Duitser was in 2013 in de eerste ronde van de Australian Open in drie sets te sterk voor de één jaar jongere Luikenaar.

Daarna speelt debutant Arthur De Greef (ATP 143), die door kapitein Johan Van Herck opgeroepen werd als vervanger van Australian Open-kwartfinales David Goffin (ATP 11), het tweede enkelspel tegen de Duitse nummer een Alexander Zverev (ATP 22). Op zaterdag spelen Ruben Bemelmans en Joris De Loore het dubbelspel tegen Jan-Lennard Struff en Alexanders broer Mischa Zverev. Zondag neemt Darcis het op tegen Alexander Zverev en staat Arthur De Greef tegenover Kohlschreiber.

De winnaar van het duel neemt het in april om een plaats in de halve finales op tegen titelverdediger Argentinië of Italië. De verliezer moet play-offs om het behoud afwerken.

Duitsland en België speelden al acht keer tegen elkaar in de Davis Cup, telkens trokken de Duitsers aan het langste eind. De laatste ontmoeting dateert wel al van 2007. Toen werd het in Oostende in de kwartfinales van de Wereldgroep 2-3.

bron: Belga