Sterke Flipkens zet België in Fed Cup op voorsprong tegen Spanje na stuntzege tegen Muguruza

Sterke Flipkens zet België in Fed Cup op voorsprong tegen Spanje na stuntzege tegen Muguruza

Kirsten Flipkens (WTA 59) heeft België vandaag in de barrages van Wereldgroep I van de Fed Cup tegen Spanje het eerste punt bezorgd. De Kempense haalde het op het hardcourt in de Lange Munte in Kortrijk in de opener tegen Garbiñe Muguruza (WTA 19) knap in drie sets: 6-3, 4-6 en 6-4. Na de wedstrijd, die 2 uur en 8 minuten duurde, leiden de Belgen met 1-0. Flipkens begon scherp en hield gelijke tred met Muguruza. De Spaanse, in 2017 nog nummer 1 van de wereld, liep wat achter de feiten aan en moest bij een 4-3 stand in het voordeel van Flipkens op eigen opslag een punt aan de Belgische laten. Dat gaf Flipkens vertrouwen, en ze stelde de winst van de eerste set (6-3) veilig.

Ook in de tweede set ging het gelijk op. Muguruza kreeg nu wel beter voet aan grond en maakte in het slot het verschil (4-6). De Spaanse ging bij het eerste spelletje van set drie meteen in de fout op eigen opslag, al kreeg Flipkens haar opponente niet volledig afgeschud. Muguruza kraakte dan toch, en een sterke Flipkens stelde in 6-4 de eindwinst veilig.

Alison Van Uytvanck (WTA 52) krijgt later vandaag de kans om score te verdubbelen. Dan moet de Brabantse wel afrekenen met Carla Suarez Navarro (WTA 27).

Morgen staan opnieuw twee enkelspelen op de agenda. Van Uytvanck kijkt eerst Muguruza in de ogen, waarna het duel volgt tussen Flipkens en Suarez Navarro. Een dubbelspel sluit de barrages af. Ysaline Bonaventure (WTA 122) en Yanina Wickmayer (WTA 127) nemen het hier op tegen Aliona Bolsova (WTA 136) en Maria José Martinez Sanchez (WTA 19 dubbel).

De Belgen sneuvelden begin februari in de eerste ronde (kwartfinales) van Wereldgroep I tegen Frankrijk, dat in Luik met 1-3 won. De Spaanse vrouwen wonnen hun duel in Wereldgroep II in Japan met 2-3. De winnaar van de ontmoeting tussen België en Spanje tennist volgend jaar in Wereldgroep I, de verliezer zal in Wereldgroep II uitkomen.

bron: Belga