Start Republikeins debat gaat volledig de mist in

Start Republikeins debat gaat volledig de mist in

De nieuwszender FOX organiseerde, in aanloop naar de verkiezingen in New Hampshire, een nieuw debat met de belangrijkste Republikeinse presidentskandidaten. Het debat beloofde pittig te worden, want de resultaten van de stembusgang in Iowa hadden de machtverhoudingen tussen de kandidaten veranderd, maar nog voor het debat kon beginnen, liep alles fout.

Tijdens de aankondigingen van de kandidaten moest Ben Carson als tweede verschijnen. Door het applaus verstond hij echter zijn naam niet en besloot dan maar even in de coulissen te wachten, in het zicht van de camera. De twee presentatoren waren zich ondertussen van geen kwaad bewust en gingen door.

Wat volgde was een aaneenschakeling van verwarde blikken en omgemakkelijke houdingen. Carson werd tot twee keer toe aangenaamd om door te wandelen, maar bleef heel lang staan. Ted Cruz en Marco Rubio staken hem voorbij en ook Donald Trump was volledig in de war. Pas nadat Trump voor een derde keer was aangekondigd, verscheen de vastgoedmagnaat op het podium.

Lees ook

De desastreuze inleiding was niet het eerste genânte moment tijdens de race naar het Witte Huis. Zowel aan de kant van de Republikeinen als aan die van de Democraten zijn er al enkele ongemakkelijke situaties voorgevallen. Gelukkig voor ons bestaan daar beelden van:

Lees ook

Foto AFP / J. Raedle