Spotify zet Apple een hak door aankondiging nieuwe videodienst

Spotify zet Apple een hak door aankondiging nieuwe videodienst

"We hebben nieuws." Dat is de slogan op de groene uitnodiging van Spotify die alle leden van de media kregen. Het gaat over een aankondiging op 20 mei in New York City. Naar verluidt zal Spotify dan zijn nieuwe videodienst lanceren.

Het nieuws zal inslaan als een bom want het wordt wereldwijd bekend gemaakt kort voor Apple de nieuwe versie van Beats Music officieel onthult.

Video is iets waar Spotify al met verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het creëren van content voor platforms als YouTube, over heeft gesproken volgens de Wall Street Journal.

Spotify zal ook podcasts lanceren, wat op zich niet heel vreemd is voor het platform aangezien er al gesproken content beschikbaar is. De podcasts zullen volgens Bloomberg ook gepaard gaan met video.

Het evenement komt slechts twee weken voor de jaarlijkse Worldwide Developers Conference van Apple in San Francisco waar verwacht wordt dat Apple de grote concurrent van Spotify zal aankondigen.

Volgens verschillende bronnen zal Beats Music een sterke band hebben met iOS, iTunes en Apple TV. Volgens geruchten zou de abonnementskost 7,99 dollar per maand bedragen terwijl Spotify Premium 9,99 dollar per maand kost.