Spoorbonden leven mee met slachtoffers treinongeval Saint-Georges-sur-Meuse

Spoorbonden leven mee met slachtoffers treinongeval Saint-Georges-sur-Meuse

De spoorvakbonden ACV-Transcom en ACOD Spoor drukken vandaag hun medeleven uit met de slachtoffers van het treinongeval dat gisterenavond plaatsvond in het Luikse Saint-Georges-sur-Meuse. "We zijn geschokt door de treinramp in #Amay. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun dierbaren", klinkt het in een Twitter-bericht van ACOD Spoor.

Ook ACV-Transcom tweette een boodschap van steun. "Zwaar #treinongeval in Saint-Georges-sur-Meuse. Ons oprechte medeleven en veel sterkte aan de slachtoffers en hun familie", schrijft de christelijke spoorbond.

Dat medeleven gaat meer bepaald naar "de families van de drie dodelijke slachtoffers, de gewonden die nog in het ziekenhuis verblijven en hun familie, en de reizigers die gelukkig ongedeerd bleven, maar uiteraard eveneens zwaar aangeslagen zijn", voegt ACV-Transcom in een persbericht toe. De bond wenst ook veel sterkte aan de spoorwegwerknemers die rechtstreeks of onrechtstreeks bij het ongeval betrokken waren, en in het bijzonder de collega's van de omgekomen treinbestuurder. Er gaat ten slotte nog een woord van dank naar de hulpdiensten.

"Het onderzoek naar de oorzaak van de ramp is nog volop aan de gang. Wij willen de bevoegde instanties hun werk in alle sereniteit laten uitvoeren", besluit ACV-Transcom.

bron: Belga