Speurtocht op de latten

Speurtocht op de latten

Door Eldrid Deleu

Foto David André

 

*** Op zoek naar… ***

Foto Auer Weber Assoziierte

  • ...Rust

Niets brengt je na een dag op de pistes zo tot rust als een portie wellness. In het Franse skioord Courchevel opent in december Aquamotion, een indrukwekkend zwem- en wellnesscomplex van 15.000 vierkante meter groot. Even uitblazen in de buitenjacuzzi met zicht op de Alpen? Graag!

Heb je het al snel gehad met die adrenalinejunks die je voorbij zoeven? Doe het wat kalmer aan op de Paradiso Piste in het Zwitserse skigebied Corviglia, waar je de eerste yogapiste ter wereld vindt. Op vier plekken kun je er – alleen of onder begeleiding – aan ‘yoga on snow' doen.

Foto Agence Urope

  • Feestjes

Bij een skiweekend met vriendinnen denken wij meteen aan eindeloze giechelbuien op de latten en feesten tot de vroege uurtjes in de hotelbar. Het Franse skistation Brides-les-Bains pakt uit met een “100% Girly”-weekend. 's Ochtends neemt een skimonitrice jullie mee de pistes op, uitblazen doen jullie 's middags in de sauna of het bubbelbad.

Elk zichzelf respecterend skistation laat tegenwoordig de grootste sterren overvliegen voor een festival op de pistes. Het Oostenrijkse Ischgl kon niemand minder dan The Beach Boys strikken om het seizoen op 28 november op gang te trappen. Zwitserland heeft in het voorjaar dan weer de festivals Zermatt Unplugged, SnowpenAir en Rock The Pistes op de agenda staan.

Foto Sölden

  • Kicks

Voor sommigen is tien keer de zwarte piste afglijden al lang niet meer genoeg. Wil je in het Oostenrijkse Sölden de ‘Big 3', drie bergtoppen die hoger zijn dan 3.000 meter, écht bedwingen? Doe dan mee aan de Adrenalin-Cup, een wedstrijd met tien hartslagverhogende disciplines. Iedereen kan de hele winter meedoen, en op het einde van het seizoen worden de prijzen uitgereikt.

Als het er ietsje rustiger aan toe mag gaan, maar je wil het thuisfront wel deel laten uitmaken van je stoere frapatsen op de piste, schakel dan een drone in. In het Zwitserse Verbier kun je je op speciaal daarvoor ingerichte pistes laten filmen. Het enige wat je nodig hebt, is de bijhorende app.

Foto Val d'Arly

  • Natuur

In het Oostenrijkse Kleinwalsertal waan je je zo in het Hoge Noorden tijdens een huskykamp. Bij het kampvuur krijg je alle uitleg, waarna een tocht met de hondenslee en een sneeuwschoenwandeling met de husky's op het programma staan.

De natuur mag op je wintervakantie nog zo overweldigend zijn, je moet er natuurlijk oog voor hebben. Het hotel La Vallée Blanche in Pralognan, in de Franse Alpen, helpt je graag met een digitale detox. Laat je smartphone en tablet een weekje achter in de kluis van de hotelreceptie en trek je ogen open.

Mag het nog wat extremer? Boek dan een vakantie in de gîteVersaya. Dit verblijf op 10 kilometer van de gemeente Bourg-Saint-Maurice, in de Franse Savoie, bereik je in de winter alleen maar met sneeuwschoenen of langlauflatten onder je voeten.