Spelen met een stok kan gevaarlijk zijn voor een hond

Spelen met een stok kan gevaarlijk zijn voor een hond

Iedere week zouden er honden overlijden door het spelen met een stuk hout, schrijft Editie NL. Suzanne Welling, van de Martin Gaus Hondenschool Lelystad zegt tegen die nieuwssite dat het heel veel vaker gebeurt dan baasjes denken dat honden doodgaan door het spelen met een stok. "Honden worden bijvoorbeeld gespiesd als de stok rechtop in het gras belandt, of de stok komt met de punt in de keel terecht. Ook kan de hond overlijden door het inademen van een stuk schors."

Hond Willow

In Engeland waarschuwen dierenartsen voor hetzelfde fenomeen, nadat hond Willow bijna overleed na een incident met een stok. De driejarige labrador moest twee uur lang geopereerd worden om een stok van bijna dertig centimeter uit haar keel te laten verwijderen. Het stuk hout zat onder de tong van het beestje en in de keel. "Ik hoorde een bloedstollende kreet. Het stuk hout had haar ruggengraat op een haar na gemist", zegt Willow's baasje Helen tegen Daily Mail.

In dit geval liep het gelukkig goed af, maar iedere week overlijden er honden door het spelen met een tak. Volgens Welling moet je vooral de risico's kennen en in de gaten houden. Je kunt dus nog wel af en toe een stok gooien, maar het is beter om een vast speeltje te kiezen zoals bijvoorbeeld een bal. En voor iedereen die zelf ook wat actiever is in het spel: "Ook kun je in plaats van iets te gooien, een speeltje verstoppen. Wegrennen en plotseling moeten stoppen, is sowieso niet goed voor een hond. Dus gooien raad ik af."