Speelgoed verschijnt 134 jaar later op het graf van peuter, maar niemand weet hoe

Speelgoed verschijnt 134 jaar later op het graf van peuter, maar niemand weet hoe

Sinds acht jaar verschijnt het speelgoed op mysterieuze wijze ongeveer één keer per maand.Er werden onder andere al knuffels en speelgoedauto's aangetroffen naast het kindergraf. De lokale historicus, David Brooks, heeft gemengde gevoelens bij het fenomeen. "Het maakt me droevig, blij maar ook nieuwsgierig." Om het mysterie te achterhalen houdt hij op 1 mei een nachtelijke rondleiding door het kerkhof.

Familie

"We hebben bijna geen informatie over Herbert", zegt Brooks aan het Australische mediakanaal ABC News. "We hebben zijn overlijdensakte, maar hoe het speelgoed er terechtkomt, is een raadsel."

Herbert werd op 16 april 1883 geboren als zoon van James Dicker en Mary Ann Bowhey. Hun "zeer geliefde zoon" stierf "na twee dagen ziekte", meldde een overlijdensbericht uit een lokale krant destijds. Vijf jaar later verhuisde het gezin van hun boerderij naar de noordwestkust van Tasmanië. Er woont geen familie van Herbert meer in de buurt. "Ik denk dat het kinderopvangcentrum van het dorp zijn graf stiekem verzorgt. Maar het kan natuurlijk ook dat de geest van Herbert speelgoed steelt," grapt Brooks.