Spanningen met truckchauffeurs lopen op in haven van Dover: "Dit is onmenselijk"

Spanningen met truckchauffeurs lopen op in haven van Dover: "Dit is onmenselijk"

Woensdag iets na 8 uur 's ochtends begon een groep chauffeurs te fluiten en roepen op de politie. Een klein deel van hen duwde de agenten en liep hen omver. De politie probeerde de groep tegen te houden, wat leidde tot schermutselingen.

"Een persoon is gearresteerd en we blijven samenwerken met partnerbureaus om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste procedures en vereisten", meldt de politie van Kent.

"Situatie is onmenselijk"

Rondom de Britse haven zijn enkele duizenden vrachtwagens gestrand. Frankrijk sloot eerder deze week de grens uit vrees voor de verspreiding van een nieuwe gemuteerde variant van het coronavirus, die in Groot-Brittannië is vastgesteld. De veelal Europese vrachtwagenchauffeurs zitten al dagen vast in de zuidelijke havenplaats. Veel van hen zullen Kerstmis daardoor niet thuis kunnen vieren.

"Ze geven ons geen eten, geen drinken, er zijn geen sanitaire voorzieningen, ze geven ons niets", zegt een Spaanse man. "De situatie is eigenlijk onmenselijk, dus vragen we om een oplossing."

Sinds woensdag is vrachtverkeer weer mogelijk, maar de chauffeurs mogen alleen de grens over met een negatieve coronatest. Het kan volgens de Britse minister van Huisvesting nog dagen duren voordat de problemen met gestrande vrachtwagens in het zuiden van Engeland zijn verholpen.

AFP / J. Tallis

Meest gelezen
 1. rene-ranisch-lSMf7GJoDz4-unsplash

  Dit zijn de meest efficiënte gezichtsuitdrukkingen om te flirten

 2. fusion-medical-animation-rnr8D3FNUNY-unsplash

  Aantal besmettingen met omikronvariant ontploft plots in Denemarken: «Onrustwekkend»

 3. BELGAIMAGE-184905175

  Omikron evolueerde achter de schermen al maanden tot supervariant: «Vraag is hoe hij zo lang verborgen kon blijven»

 4. luke-stackpoole-eWqOgJ-lfiI-unsplash

  Acht bijzondere huizen waar je de hele wereld voor af wilt reizen

 5. BN_GEZONDHEID-SAMENLEVING-BRIEF-CORO_116533701_115028964

  8.000 betogers nemen deel aan nieuwe coronamars