Spanningen met truckchauffeurs lopen op in haven van Dover: "Dit is onmenselijk"

Spanningen met truckchauffeurs lopen op in haven van Dover: "Dit is onmenselijk"

Woensdag iets na 8 uur 's ochtends begon een groep chauffeurs te fluiten en roepen op de politie. Een klein deel van hen duwde de agenten en liep hen omver. De politie probeerde de groep tegen te houden, wat leidde tot schermutselingen.

"Een persoon is gearresteerd en we blijven samenwerken met partnerbureaus om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste procedures en vereisten", meldt de politie van Kent.

"Situatie is onmenselijk"

Rondom de Britse haven zijn enkele duizenden vrachtwagens gestrand. Frankrijk sloot eerder deze week de grens uit vrees voor de verspreiding van een nieuwe gemuteerde variant van het coronavirus, die in Groot-Brittannië is vastgesteld. De veelal Europese vrachtwagenchauffeurs zitten al dagen vast in de zuidelijke havenplaats. Veel van hen zullen Kerstmis daardoor niet thuis kunnen vieren.

"Ze geven ons geen eten, geen drinken, er zijn geen sanitaire voorzieningen, ze geven ons niets", zegt een Spaanse man. "De situatie is eigenlijk onmenselijk, dus vragen we om een oplossing."

Sinds woensdag is vrachtverkeer weer mogelijk, maar de chauffeurs mogen alleen de grens over met een negatieve coronatest. Het kan volgens de Britse minister van Huisvesting nog dagen duren voordat de problemen met gestrande vrachtwagens in het zuiden van Engeland zijn verholpen.

AFP / J. Tallis

Meest gelezen
 1. emilythumb

  Dochter van Jeremy Clarkson deelt hilarische foto: «Mijn scheve tepels stelen de show»

 2. gymthumb

  Vrouw vraagt mening van vriend over sportlegging: «Dan kan je even goed naakt zijn» (video)

 3. borstthumb

  Influencer toont verschil in borstgrootte na borstvoeding langs één kant: «Is dit wel normaal?»

 4. steventhumb

  Volgens Steven Van Gucht is DIT de reden van de stijgende coronacijfers

 5. MV5BZjg2ODUwZTgtODRkMS00N2U1LTg2Y2EtNDVhMjRmMDNkNDk3XkEyXkFqcGdeQWFybm8@._V1_

  Net op tijd voor Kerstmis: de eerste beelden van de ‘Home Alone’ reboot