Somers (KV Mechelen) ontkent klap in nek van Huyck

Somers (KV Mechelen) ontkent klap in nek van Huyck

De advocaat van Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, kwam in zijn pleidooi even terug op de vermeende klap die in de nek van Dirk Huyck (voorzitter Waasland-Beveren) gegeven zou zijn na de bewuste wedstrijd Mechelen/Waasland-Beveren. "Die verklaring aan de onderzoeksrechter is totaal onwaar." Op 27 maart 2019 legt Huyck aan onderzoekscoördinator Ebe Verhaegen een verklaring af over een klap in de nek. Die zou gegeven zijn na de wedstrijd van 11 maart 2018 met de intussen beruchte woorden: "Hebde gij geen ballen aan uw lijf, krapuul. De Walen kunnen het wel regelen." Nadien zou Huyck samen met zijn vrouw uit het AFAS-stadion zijn geëvacueerd door stewards.

Maar Somers ontkent formeel dat die feiten plaatsgevonden hebben. "De verklaring wordt niet ondersteund door andere elementen in het dossier en is totaal onwaar. Huyck wilde eerst niet reageren, maar nadien heeft hij zich uit eigen beweging aangeboden in een stuntelige poging om zichzelf te vrijwaren", aldus Somers' advocaat.

"Mijn cliënt heeft zich na de wedstrijd boos gemaakt toen hij Huyck en Swolfs passeerde, die samen zaten met Steemans en Veljkovic. Huyck en Swolfs gaven voor de match de indruk dat Waasland-Beveren geen partij zou zijn voor Mechelen. Maar in realiteit bleek Waasland-Beveren wel goed te spelen. Na de match was hij enorm kwaad, vooral over de uitslag in Eupen-Moeskroen. Iedereen had voorspeld dat er iets onkuis was met die wedstrijd en het bleek ook. Dat gegeven verklaarde de verbale uithaal toen hij voorbij dat viertal stapte. Het was pure frustratie."

"Mijn cliënt weet niet meer wat hij precies heeft geroepen, maar het is niet wat Huyck een jaar later beweert. In andere verklaringen zegt Huyck iets anders. De stewards hebben geen incidenten gemeld, dus de bewering dat hij moest weggevoerd worden is onjuist."

bron: Belga