Snakken naar verkoelende onweersbuien

Snakken naar verkoelende onweersbuien

Vannamiddag en -avond wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Er ontwikkelen zich lokale onweersbuien met gevaar voor veel neerslag in korte tijd, windstoten en hagel. Dat meldt het KMI. Over het westen blijft het tijdelijk nog overwegend droog. De verzengende hitte blijft vooral over het oosten aanwezig, terwijl het over het westen al minder heet is. De maxima komen uit op 24 graden aan zee, rond 35 graden in het centrum tot 38 of 39 graden in de Kempen. Later vanavond en volgende nacht neemt het aantal onweersbuien toe en vallen ze ook verspreid over het hele land. Sommige buien veroorzaken veel neerslag en er is ook kans op hagel en rukwinden. De minima schommelen tussen 16 en 21 graden.

Zaterdag krijgen we zeer wisselvallig weer met soms veel wolken en nog enkele opklaringen. Er vallen nog steeds onweersbuien met aanhoudend gevaar voor veel neerslag, rukwinden en hagel. Het is minder warm bij maxima tussen 22 en 28 graden. De hoogste temperaturen worden genoteerd richting Nederlandse grens.

Zaterdagnacht verwachten we veel bewolking. De onweersbuien schuiven langzaam op naar Nederland. Vanaf de Franse grens echter beïnvloedt vervolgens een actieve regenzone ons weer. We halen minima van 14 tot 20 graden.

Zondag is het zwaarbewolkt met perioden van soms intense regen of buien. Plaatselijk is nog onweer mogelijk. In de loop van de namiddag wordt het stilaan droger vanaf de Franse grens. De maxima schommelen tussen 17 graden op de Hoge Venen en 22 of 23 graden in de Kempen.

Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de voormiddag kan er nog wat regen of een bui vallen in het noorden, nadien wordt het overal droog. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden.

Dinsdag neemt de bewolking toe vanuit het westen, gevolgd door perioden met regen of buien. Plaatselijk is ook onweer mogelijk. De maxima blijven schommelen tussen 20 en 24 graden.

Woensdag blijft het wisselvallig met kans op enkele buien, mogelijk nog met onweer.

bron: Belga