Smurfen palmen plein voor Eiffeltoren in om Brussel te promoten

Smurfen palmen plein voor Eiffeltoren in om Brussel te promoten

Een commando van 72 Smurfen heeft in Parijs kort de esplanade Trocadero ingepalmd, vlakbij de Eiffeltoren, om toeristen aan te zetten Brussel opnieuw te ontdekken een jaar na de aanslagen in Brussel en Zaventem. Het vredevolle commando werd gevormd door beeldjes die werden opgesteld op de bekende esplanade en drie Smurfen op mensenmaat. Zij vormden de voorbode van een delegatie aangevoerd door Brussels minister-president Rudi Vervoort.

Vervoort had de Franse lichtstad uitgekozen om deze nieuwe campagne te lanceren die 's ochtends in Brussel was voorgesteld. De blauwe figuurtjes deden op hetzelfde moment gelijkaardige acties op iconische plaatsen in Amsterdam, Berlijn, Londen, Madrid, Rome, maar ook in Antwerpen en Namen in België. Onder de aanwezigen werden twee jonge vrouwen gekozen voor een reis van twee dagen in Brussel (verplaatsing, verblijf, begeleider en gids inbegrepen). Datzelfde scenario werd in de andere steden herhaald.

De actie is bedoeld om Belgen én Europeanen aan te zetten de website van de campagne te bezoeken waar ze kunnen proberen om elk van de komende 28 weken weekends voor twee personen in Brussel te winnen.

De Brusselse delegatie trekt dinsdagavond naar het kunstencentrum Pompidou, partner van de Brusselse autoriteiten voor het Brusselse moderne kunsten museumproject op de site Citroën-IJzer. Minister-president Vervoort sprak er voor 100 tot 150 vertegenwoordigers uit de toeristische en lokale politieke sectoren.

bron: Belga