Sluiting Caterpillar Gosselies - Woensdag algemene personeelsvergaderingen gepland

Sluiting Caterpillar Gosselies - Woensdag algemene personeelsvergaderingen gepland

Woensdag staan er algemene personeelsvergaderingen gepland bij Caterpillar Belgium in Gosselies. Het personeel zal geïnformeerd worden over de contacten tussen de directie en de vakbonden dinsdag, nadat de fabriek in Charleroi in gebreke gesteld werd door opdrachtgever Caterpillar SARL.

De vakbonden en de directie zaten dinsdagnamiddag samen, na de onlusten van maandag en de ingebrekestelling van dinsdagochtend.

Wat er tijdens die vergadering gezegd is zullen de vakbonden woensdag op de algemene personeelsvergaderingen meedelen. "Met de vergadering werden de contacten weer opgenomen en werd de kwestie van de ingebrekestelling besproken", klonk het bij Emmanuel Chemello van de christelijke vakbond CSC.

Volgens die laatste zouden de onderhandelingen over het sociaal plan voor het einde van de week hervat kunnen worden. Maar dan moeten de vakbonden en het personeel eerst bereid zijn om de voorwaarden die de groep oplegde in het kader van de ingebrekestelling na te leven.

De voorwaarden hebben onder meer betrekking op afspraken over veiligheid en het productieniveau. De niet-naleving ervan kan volgens de groep leiden tot de stopzetting van de bestellingen. "De eisen van het management zijn zwaar, en de werknemers verwachten veel. Die twee zullen verzoend moeten worden", aldus Chemello.

bron: Belga