Slovaakse bondscoach vindt diskwalificatie voor Rusland onverdiend

Slovaakse bondscoach vindt diskwalificatie voor Rusland onverdiend

De Slovaakse bondscoach Ján Kozák betreurt dat de Europese Voetbalbond UEFA Rusland met een voorwaardelijke diskwalificatie heeft bestraft. "De Russische bond verdient geen negatieve gevolgen. Ze willen hier enkel voetbal spelen", zei Kozák dinsdag in Rijsel. Of de maatregel een psychologisch voordeel voor Slovakije is in de wedstrijd tegen Rusland (woensdag om 15 uur), wil de Slovaak niet gezegd hebben. "Ik laat mijn gedachten niet gaan over zaken die ik niet kan controleren." De disciplinaire commissie van de Europese Voetbalbond UEFA legde Rusland een voorwaardelijke diskwalificatie en een boete van 150.000 euro op na de incidenten met Russische supporters in het Stade Vélodrome in Marseille tegen Engeland.

Kozák vindt de gebeurtenissen "betreurenswaardig". "Ik kan enkel hopen dat de emoties woensdag binnen de perken blijven en dat een geweldige voetbalsfeer heerst", aldus de Slovaakse bondscoach. Zijn ploeg staat sportief onder druk. Na het verlies tegen Wales (2-1) in de openingsmatch staat Slovakije puntenloos laatste in groep B.

Rusland en Slovakije kijken elkaar woensdag om 15 uur in de ogen, in het Stade Pierre Mauroy in Rijsel. De scheidsrechter van dienst is de Sloveen Damir Skomina. De andere wedstrijd in groep B, de derby tussen Engeland en Wales, vindt plaats op donderdag 16 juni om 15 uur in het Stade Bollaert-Delelis, in Lens. De Duitse scheidsrechter Felix Brych moet de partij in goede banen leiden.

bron: Belga