'Slechtste buren van het land' maken nog meer slachtoffers

'Slechtste buren van het land' maken nog meer slachtoffers

De twee zestigers -broer en zus- uit de Dorpsstraat in Sint-Michiels, werden al in 2003 en 2011 veroordeeld voor het terroriseren van hun buren door lawaai te maken, voorbijgangers uit te schelden, op de muren te trommelen of glas over de tuinmuur te gooien. Ze kregen daardoor de titel 'slechtste buren van het land'.

In 2016 werden ze opnieuw veroordeeld tot een jaar cel waarvan de helft met uitstel. Tegen dat vonnis gingen ze in beroep. Het parket eiste een flinke verzwaring met twee jaar effectieve celstraf voor de broer en één jaar effectief voor de zus. «De tijd van clementie is voorbij. Jullie hebben al vijftien jaar zowel het gerecht als jullie buren in het gezicht gespuwd. Jullie zullen eens goed moeten nadenken en dat kan je alleen doen in de gevangenis», aldus de procureur op de zitting van 1 maart.

Het hof beval in april een nieuw politieonderzoek en een psychiatrisch rapport van de broer en de zus. Op dat laatste wil de verdediging van de broer en de zus nog opmerkingen laten formuleren door hun aangestelde psychiater. Hierdoor werd de zaak andermaal uitgesteld, dit keer naar 24 januari. De aanwezige buren in de zaal reageerden ontgoocheld. Volgens hen gaan de pesterijen nog steeds door. «Het stopt maar niet! Integendeel, ze maken zelfs nieuwe slachtoffers!»