Slechtgemutste kraai verstoort postbedeling

In de Canadese stad Vancouver is een deeltje van de postbedeling verstoort. De postbode kan een wijk niet meer bezoeken, omdat een slechtgeluimde kraai hem lastig valt.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

De kraai is bovendien geen onbekende voor de bewoners. Canuck, zoals de vogel heet, heeft een slechte reputatie en zelfs een eigen Facebook-pagina. Op zijn waslijst van misdrijven staat onder andere zwartrijden en diefstal, van onder andere een mes van een plaats delict en een knop van een politiecomputer.

De gevederde gangster heeft nu ook slagen en verwondingen op zijn conto staan. Canuck heeft recent een postbode tot bloedens toe aangevallen. De situatie is zo ernstig dat drie huizen momenteel geen post krijgen.

"De gebruikelijke postverdeling is onderbroken voor drie huizen omdat de situatie niet veilig is voor onze werknemers", vertelt Canada Post woordvoerder Darcia Kmet bij BBC News. "We houden de situatie in de gaten wanneer we brieven bezorgen bij andere bewoners van de straat. Als onze werknemers geloven dat het veilig is om opnieuw langst te gaan, dan zullen ze dat doen", aldus Kmet.

Maar de kraai is niet altijd een schurk. Op de zijn pagina is te zien hoe hij regelmatig vriendelijk omgaat met bewoners van Vancouver. De kraai duikt regelmatig op in kunststukjes en foto's. Op de Facebookpagina staat ook al te lezen dat Canuck de strijdbijl begraven heeft.