Slechte verliezer stuurt SWAT-team naar de jongen die hem versloeg in Call of Duty

Slechte verliezer stuurt SWAT-team naar de jongen die hem versloeg in Call of Duty

De politie van Long Island kreeg dinsdag een telefoontje van de 17-jarige Rafael Castillo. De jongen vertelde de politie dat hij zijn moeder al had vermoord en dat hij klaar was om nog meer slachtoffers te maken. Ongeveer 60 officieren vergezeld door meerdere helikopters, pantservoertuigen en brandweerwagens arriveerden bij het huis met getrokken pistolen.

De oudere broer van Rafael, Jose (21) kwam net thuis van een lunch en hij vroeg de agenten wat er gaande was. "Ik dacht dat er brand was uitgebroken. Ik rende naar huis en zag mijn moeder die ook niet wist wat er gaande was," vertelde hij aan The New York Post.

De politie had Rafael geroepen om buiten te komen binnen 20 minuten, maar hij was Call of Duty, het populaire oorlogsspel, aan het spelen met zijn hoofdtelefoon op. Ze hadden dus ongeveer twee uur buiten staan wachten.

"Toen een van de agenten me vertelde dat iemand hen gebeld had en had gezegd dat hij zijn moeder en broer had gedood, vroeg ik hem hoe dat mogelijk was als ik hier recht voor zijn neus stond met mijn moeder", zegt Jose.

Jose ging naar binnen en vertelde zijn broer dat de politie hem zocht. Rafael wist meteen wat er precies gebeurd was nadat de politie hem geïnformeerd had over de oproep die ze hadden ontvangen.

Rafael had net een andere gamer verslagen in Call of duty. De slechte verliezer had daarna het IP-adres van Rafael achterhaald en in zijn naam de politie gebeld bij wijze van wraak.

"Het was waarschijnlijk gewoon een boos, klein kind," zei één van de officieren. Michael Tangney van de Long Beach politie zei dat het niet dat er eerste keer was dat er een SWAT team met spoed naar een huis moest uitrukken om dan te ontdekken dat het allemaal om een misselijke grap ging.

Het is een extreme grap genaamd "Swatting" waarbij de verliezer van een Call of Duty-eliminatie ronde de politie opbelt en naar de familie van de winnaar stuurt, waardoor er massale paniek ontstaat.

"In deze bizarre wereld van Swatting, krijg je punten voor elke helikopter, elke politie auto, voor het SWAT-team en voor het soort van binnenkomst. Het is zeer verfijnd, maar helaas is het ook erg gevaarlijk, maar dat deel begrijpen de grappenmakers niet," legde Rafael uit.

De politie probeert de beller te lokaliseren via zijn online account.