Slapende spoedarts: "Geraakt door ongenuanceerde en persoonlijke reacties"

Slapende spoedarts: "Geraakt door ongenuanceerde en persoonlijke reacties"

De klacht tegen een spoedarts van het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas die tijdens haar dienst patiënten zou laten wachten hebben, terwijl ze een dutje deed, wordt ernstig genomen. "Onze artsen en medewerkers voelen zich geraakt door de soms ongenuanceerde en persoonlijke reacties die dit incident binnen de media en op sociale media in het bijzonder veroorzaakt heeft", zegt de ziekenhuisdirectie.

De arts sliep terwijl er verschillende mensen zaten te wachten in de wachtzaal, meldde TV Oost maandag. Eén van de wachtende patiënten nam een foto van de arts, terwijl ze onderuit gezakt op haar bureaustoel zat en plaatste die op Facebook.

Het ziekenhuis betreurt het incident. "Onze ombudsdienst zal dit incident, net zoals bij andere klachten het geval is, onderzoeken aan de hand van gesprekken met zowel de patiënt als de betrokken arts en spoedverpleegkundigen, waarna in samenspraak met de directie van het ziekenhuis desgevallend de nodige (verbeter)acties ondernomen kunnen worden", meldt de directie.

Het AZ vraagt dat patiënten melden wanneer ze ontevreden zijn. "Als ziekenhuisdirectie en als voorzitter van de Raad Van Bestuur willen wij expliciet onze waardering uitspreken ten aanzien van onze artsen en medewerkers die dag in dag uit, niet altijd in de meest makkelijke omstandigheden, trachten om de patiënt met de best mogelijke zorgen te omringen", stelt het ziekenhuis in een persbericht.

bron: Belga