Slapen in de hitte? Zo lukt het wél

Slapen in de hitte? Zo lukt het wél

1. Douche niet te koud

Op warme dagen is het verleidelijk om een koude douche te nemen, maar eigenlijk is dit niet aan te raden. Door het koude water vernauwen je bloedvaten, waardoor je lichaam moeilijker afkoelt. Van lauw water daarentegen gaan je bloedvaten open staan, en verlies je veel gemakkelijker lichaamswarmte.

2. Creëer je eigen aircosysteem

Wie een ventilator in huis heeft, kan heel gemakkelijk zelf een aircosysteem op poten zetten. Vries een flesje water in en zet het vervolgens voor de ventilator. Na verloop van tijd zal je vanzelf merken dat er koude lucht door de kamer geblazen wordt.

3. Kies je beddengoed en je matras slim

Met een goed ventilerend matras en beddengoed voorkom je dat je 's nachts of 's ochtends badend in het zweet wakker wordt. Ook katoenen beddengoed helpt om je slaapplek fris te houden: dit materiaal ademt en neemt gemakkelijk transpiratievocht op.

4. Monitor je kamertemperatuur

Een slaapkamer zou idealiter tussen de 16 en de 18 graden zijn om goed te kunnen slapen. Zodra de temperaturen boven de 24 graden stijgen, zal je merken dat je je veel rustelozer voelt. Daarom kan het helpen om je raam op een kier te zetten, zodat de frisse lucht in de kamer kan circuleren.