Serena Williams lost Sharapova af als grootverdiener onder sportvrouwen

Serena Williams lost Sharapova af als grootverdiener onder sportvrouwen

Serena Williams en niet langer Maria Sharapova is de best verdienende sportvrouw op de planeet. Dat berekende het Amerikaanse zakenmagazine Forbes. De Amerikaanse tennisvedette verdiende de voorbije twaalf maanden 28,9 miljoen dollar (25,4 miljoen euro) aan wedstrijdpremies en publicitaire contracten. Daarmee stoot ze Maria Sharapova, die elf jaar op nummer 1 stond, van de troon. De Russin verdiende het afgelopen jaar 21,9 miljoen dollar (19,3 miljoen euro), een vermindering van haar inkomsten met acht miljoen dollar.

Sharapova betaalt (letterlijk) de prijs voor haar positieve dopingcontrole. Nadat bekendraakte dat de Russin tijdens de Australian Open betrapt was op het gebruik van meldonium, verloor ze haar sponsorcontracten bij grote bedrijven als Nike, American Express, Porsche en TAG Heuer. Ook sportief liep ze de voorbije maanden flink wat prijzengeld mis omdat de Russische sinds maart voorlopig geschorst is.

Op de derde plaats op de Forbeslijst prijkt de Amerikaanse Ronda Rousey. Zij is in eigen land een superster in de vechtsport MMA en verdiende 14 miljoen dollar. Ze staat net voor haar landgenote Danica Patrick (13,9 miljoen dollar), die als racepilote uitkomt in de Nascarcompetitie.

De rest van de top tien bestaat uit tennisspeelsters, met op nummer vijf de Poolse Agnieszka Radwanska (10,2 miljoen dollar), gevolgd door de Deense Caroline Wozniacki (8 miljoen dollar), de Spaanse Garbine Muguruza (7,6 miljoen dollar), de Servische Ana Ivanovic (7,4 miljoen dollar), de Wit-Russische Victoria Azarenka (6,6 miljoen dollar) en de Canadese Eugenie Bouchard (6,2 miljoen dollar).

bron: Belga