Schutter in Annapolis wilde zoveel mogelijk mensen doden

Schutter in Annapolis wilde zoveel mogelijk mensen doden

De man die gisteren het vuur opende op de redactie van de Capital Gazette in Annapolis, in de Amerikaanse staat Maryland, wilde daarbij "zoveel mensen doden als mogelijk". Dat zei de politiechef van Anne Arundel, Timothy Altomare, vandaag op een persconferentie. De verdachte, geïdentificeerd als de 38-jarige Jarrod Ramos, weigert mee te werken met de autoriteiten en kocht het wapen dat hij gebruikte legaal ongeveer een jaar geleden, zei Altomare, die aangaf de naam van de man niet te willen uitspreken. "Hij verdient het niet dat we nog een seconde langer over hem praten."

Zijn identificatie gebeurde door middel van gezichtherkenningtechnologie met de hulp van de databank van het gerecht van Maryland. De schutter zou in het verleden al in aanraking zijn gekomen met de politie van Anne Arundel.

Volgens Altomare ging de politie bij de man langs in mei 2013 na bedreigingen op het internet tegen de Capital Gazette. De verantwoordelijken van de krant kozen er toen voor de man niet te vervolgen, uit vrees dat dat de zaken nog zou verergeren.

Een artikel dat de krant op 22 september 2015 op zijn website publiceerde, heeft het over een beslissing in het voordeel van de krant bij vervolging van Ramos voor laster in 2011. Ramos klaagde de krant en columnist Eric Hartley aan omdat die laatste in juli 2011 over een rechtszaak tegen de dertiger wegens intimidatie had geschreven. De klacht werd zowel in eerste aanleg, als uiteindelijk ook in beroep eind 2015 afgewezen.

Enkele minuten na het persmoment, kondigde procureur-generaal Wes Adams aan dat Ramos vandaag officieel is aangehouden voor vijf moorden.

bron: Belga