Saoedisch project in Antwerpse haven - ERS krijgt tot 8 mei om dossier te finaliseren

Het Saoedische plasticrecyclageproject ERS krijgt nog tot acht mei om zijn dossier af te werken, zo meldt het Antwerpse Havenbedrijf maandagavond. Intussen wordt een nieuwe marktbevraging voor de Opel-site voorbereid. ERS heeft sinds vorig jaar een optie op de voormalige Opel-site in de Antwerpse haven. Om een concessie te krijgen voor zijn waste-to-chemicalsfabriek moet het tegen de zomer een haalbaarheidsstudie voorleggen, klinkt het in de mededeling.

De raad van bestuur van het Havenbedrijf nam maandagavond kennis van de laatste gang van zaken, en stelde vast dat een aantal zaken nog niet gerealiseerd werden. "Er werd bijvoorbeeld nog geen Belgische vennootschap opgericht. De komende twee maanden moet het dossier ernstig verstevigd worden, zo oordeelde de raad van bestuur vanavond. Op acht mei verwacht de raad dan een finaal dossier."

Het Havenbedrijf bereidt intussen alvast een nieuwe marktbevraging voor de Opel-site voor. Als ERS de deadline niet haalt, kan die meteen van start gaan. "Ook de nieuwe bevraging zal uitgaan van de ambitie om de 88 hectaren tellende site voor te behouden voor één industriële speler, vermits die de beste garantie biedt op de creatie van een maximale tewerkstelling en toegevoegde waarde", klinkt het bij het Havenbedrijf.

bron: Belga