Sam Bennett klopt Edward Theuns in sprint

Sam Bennett klopt Edward Theuns in sprint

De 28-jarige Sam Bennett (Bora-hansgrohe) heeft deze namiddag de eerste etappe gewonnen in de vijftiende editie van de BinckBank Tour (WorldTour). In de regen klopte hij Edward Theuns in de sprint. Aaron Verwilst, Baptiste Planckaert, de Pool Lukasz Wisniowski en de Deen Lars Ytting Bak zorgden voor de vroege vlucht. Met nog negen kilometer te gaan, moesten Verwilst en Planckaert lossen. Wisniowski en Bak werden ruim vijf kilometer verderop gegrepen door het peloton, dat zich voorbereidde op de verwachte massasprint.

Uiteindelijk mocht de Ierse kampioen Bennett de armen in de lucht steken na 167,2 kilometer tussen Beveren en het Nederlandse Hulst, voor Edward Theuns en de Nederlander Mike Teunissen. Met Jasper Philipsen (4e), Timothy Dupont (6e) en Amaury Capiot (10e) eindigden nog drie Belgen in de top tien. De Nederlandse favoriet Dylan Groenewegen geraakte ingesloten en moest tevreden zijn met de zevende stek.

Morgen staat de tweede etappe op het programma, een rit over 169,1 kilometer tussen Blankenberge en Ardooie. Zondag is de opvolger van de Sloveen Matej Mohoric gekend.

bron: Belga