Ruben Scheire, Jens Schuermans en Githa Michiels mogen naar Rio

Ruben Scheire, Jens Schuermans en Githa Michiels mogen naar Rio

Ruben Scheire en Jens Schuermans vertegenwoordigen komende zomer België in het mountainbike op de Olympische Spelen. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde selectielijst van Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Bij de vrouwen is Githa Michiels van de partij in Rio de Janeiro. Ruben Scheire (24) uit het Oost-Vlaamse Beervelde mag voor het eerst naar de Olympische Spelen. De mountainbiker, die momenteel op hoogtestage is in het Italiaanse Livigno, scoorde de voorbije weken de beste punten en was zowel op het EK (16e), de Wereldbeker in Albstadt (33e) en de Wereldbeker in La Bresse (31e) telkens de beste Belg.

Jens Schuermans (23) uit Maasmechelen, ook één van de zeven Belgen in de voorselectie, is er ook voor de eerste keer bij. De voorbije Wereldbekers was hij ziek waardoor hij één keer als 73e finishte en ook één keer moest opgeven. Op zijn eerste EK bij de profs reed hij in mei wel naar een knappe 22e plaats. De renner hoopte dat de bondscoach niet alleen een beslissing zou nemen op basis van de resultaten van de voorbije weken en die heeft dat dus duidelijk gedaan.

Bij de vrouwen is Githa Michiels onze Belgische vertegenwoordigster. De 33-jarige Belgische kampioene van het Versluys Pro Team werd op het EK in mei in Zweden, na een moeilijke start met kettingproblemen, 16e. Vorig jaar werd ze elfde op het EK en 17de op het WK. Haar beste resultaat op een EK is een vijfde stek, in 2014 in Sankt-Wendel. In Rio vindt ze een parcours, explosief en snel, dat haar beter moet liggen dan het jongste EK.

Kevin Van Hoovels (30) grijpt naast een selectie. Ondanks zijn tiende plaats vorig jaar op het WK in Andorra, zijn beste resultaat ooit op een WK, moet hij thuis blijven van de bondscoach. Zijn resultaten van de voorbije maanden, na een moeilijke winter door fysieke en mentale problemen, vielen immers tegen. Vier jaar geleden werd hij in Londen 19e op de Spelen.

bron: Belga