Rouches bij verstek veroordeeld tot 3.500 euro boete

Rouches bij verstek veroordeeld tot 3.500 euro boete

Wegens Bengaals vuur voor aftrap van de stilgelegde Standard-Anderlecht moeten de Rouches een boete van 3.500 euro betalen. Dat besliste de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vandaag bij verstek. Standard stuurde immers zijn kat naar de zitting. De Clasico van 12 april op Sclessin werd na amper 31 minuten bij een 2-0 stand stilgelegd door scheidsrechter Lambrechts, nadat er herhaaldelijk vuurpijlen uit het bezoekersvak van Anderlecht op het veld werd gegooid.

Maar voor de aftrap en tijdens de incidentrijke match bezondigden ook Luikse supporters zich aan het afsteken van Bengaals vuur in de tribunes. Die vuurpijlen kwamen evenwel niet op het veld terecht, maar hulden het stadion wel in een rookwolk. De match werd daardoor met vertraging op gang gefloten. Er werden ook bekertjes bier op het veld gegooid.

Het Bondsparket eiste voor die feiten 3.500 euro boete en daagde Standard vandaag voor de Geschillencommissie. De Rouches stuurden echter hun kat, waarop de disciplinaire instantie besliste om de vordering te bevestigen.

bron: Belga