Ronde van Algarve - Porte, Thomas en Kwiatkowski zijn kanshebbers om afwezige Primoz Roglic op te volgen

Ronde van Algarve - Porte, Thomas en Kwiatkowski zijn kanshebbers om afwezige Primoz Roglic op te volgen

In het Portugeese Albufeira start morgen de 44ste editie van de Ronde van de Algarve (2.BC). Vorig jaar pakte Primoz Roglic de eindwinst, maar de titelverdediger is er nu niet bij. Richie Porte, Geraint Thomas, Michal Kwiatkowski en Daniel Martin zijn de renners om naar uit te kijken voor het eindklassement. De Ronde van de Algarve bevat een gevarieerd rittenschema met twee vlakke ritten voor sprinters, een proef tegen de klok en twee passages door de bergen. In de eerste rit van Albufeira naar Lagos, over 192,6 km, krijgen snelle jongens zoals John Degenkolb, Timothy Dupont, het duo Jens Debusschere en Jasper De Buyst van Lotto Soudal, en Jürgen Roelandts hun kans. Lukt het daar niet, dan wacht hen nog de voorlaatste rit over 199,2 km van Almodovar naar Tavira.

Op de tweede dag al moeten de klassementsrenners aan de bak in de rit naar Foia, over 187,9 m met aankomst bergop, een klim van 15 km over 4,7 procent, en onderweg nog vier andere beklimmingen. Daags nadien, op vrijdag 16 februari, wacht de tijdrit in Lagoa, over 20,3 km en een heuvelachtig parcours waar Victor Campenaerts de kans krijgt om zich te tonen als Europees kampioen tegen de klok. Zaterdag is het dus opnieuw aan de sprinters, zondag volgt de koninginnenrit met aankomst in Malhao, een col van tweede categorie.

Favoriet voor de eindzege is Richie Porte, winnaar in 2012 en gesteund door onze landgenoot Dylan Teuns en Tejay van Garderen. Voorts zijn ook Geraint Thomas, al twee keer eindwinnaar (2016 en 2015), en diens ploegmaat Michal Kwiatkowski, die in 2014 wist te zegevieren, kanshebbers. Tot slot mag verwacht worden dat ook Daniel Martin in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe team UAE-Team Emirates, zijn zegje zal willen doen.

bron: Belga