Rome verhuurde woningen voor 10 euro/maand

Rome  verhuurde woningen voor 10 euro/maand

Wie zou er nu niet willen wonen met een uitzicht op het Forum Romanum? Of om de hoek van het Vaticaan? Tot voor kort was dat mogelijk voor een ongelooflijke spotprijs. Het Romeinse stadsbestuur had namelijk nagelaten om de huurprijs van 574 appartementen te indexeren en verhuurde de woningen ver onder de marktprijs.

De prijzen van sommige huurcontracten waren vooroorlogs laag. Een appartement met zicht op het Forum Romanum kostte 25 euro per maand. Voor de huur van een appartement vlakbij het Vaticaan hoefden de bewoners zelfs maar 10 euro te betalen.

Het was interim-burgemeester Fransesco Paolo Tronca die het nieuws naar buiten bracht. Hoe het komt dat de appartementen zo goedkoop werden verhuurd is onbekend, maar het staat vast dat de stad hierdoor jarenlang grote sommen geld misgelopen heeft. Volgens Tronca gaat het om zo'n 100 miljoen euro per jaar.

Tronca volgde in november burgemeester Ignazio Marino op. Marino moest aftreden wegens slecht bestuur. Tegen hem loopt er momenteel een onderzoek. De nieuwe burgemeester kondigde aan de huurovereenkomsten voortaan opnieuw in lijn zullen zijn met de gangbare prijzen.

Foto Pixabay