Rolls-Royce schenkt kinderziekenhuis een unieke luxewagen

Rolls-Royce schenkt kinderziekenhuis een unieke luxewagen

Patiënten van het St Richard's Hospital in Chichester rijden binnenkort in stijl naar de operatiekamer. Rolls-Royce, een producent van luxewagens, heeft immers een unieke auto aan het kinderziekenhuis geschonken: de Rolls-Royce SRH.

De kinderwagen moet niet onderdoen voor een volwaardige versie van de luxueuze bolides. Met behulp van 3D-printen ontwikkelde Rolls-Royce een karretje dat snelheden haalt tot 15 kilometer per uur. De SRH beschikt zelfs over stuurcorrectie. Ook designelementen, zoals een stuur in twee kleuren, werden niet vergeten. In het totaal staken de ontwikkelaars meer dan 400 uur werk in het wagentje.

Beep Beep! @westernsussex children's day surgery patients have a new #bespoke car thanks to @rollsroycecars #travellingtotheatreinstyle pic.twitter.com/GIgpB4NTRh

— Love Your Hospital (@Loveyourhosp) 1 maart 2017

"We zijn een trots deel van de gemeenschap in West Sussex", stelt Torsten Müller-Ötvös, de CEO van de autoproducent. "De kinderafdeling levert levensbelangrijke diensten voor jonge mensen en hun familie."

Medewerkers van het ziekenhuis stellen het gebaar op prijs. "Jarenlang zullen honderden jongens en meisjes hiervan genieten", aldus Sue Nicholls, directrice kindergeneeskunde bij de Britse gezondheidsdienst. "Het is geweldig om een kind te zien lachen, zeker wanneer er zo'n angstaanjagende gebeurtenis in het verschiet ligt."