Roland-Garros - Goffin voor duel tegen Nadal: "Ik zal voor elk punt diep moeten gaan"

Roland-Garros - Goffin voor duel tegen Nadal: "Ik zal voor elk punt diep moeten gaan"

David Goffin (ATP-29) staat vrijdag in de derde ronde van Roland-Garros voor een aartsmoeilijke opdracht op het mythische Court Philippe-Chatrier. De 28-jarige Luikenaar kijkt vanaf 11 uur in de ogen van 's wereld nummer twee Rafael Nadal. De Spaanse gravelkoning gaat op zoek naar zijn twaalfde eindzege aan de Porte d'Auteuil. "Je mag geen seconde de concentratie verliezen, want Rafa heeft de gave om op twee minuten een set te beslissen", blikte Goffin donderdag vooruit. Het wordt voor Goffin de eerste ontmoeting op een grandslamtoernooi met Nadal, die op het Parijse gravel 88 van zijn 90 duels winnend afsloot. "Het is een droom om zo'n match te mogen spelen. En zeker om goed te spelen. We krijgen een topterrein en de sfeer zal goed zijn. Voor Rafa is het natuurlijk een thuismatch. Hij is de koning en de chouchou hier", aldus Goffin na zijn middagtraining in het Stade Jean-Bouin.

Goffin kende een moeilijke voorbereiding, maar startte met vlotte zeges tegen de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP 85) en de Litouwer Ricardas Berankis (ATP 73) goed aan Roland-Garros. "Ik raak de bal goed en sta goed te serveren. Fysiek voel ik me ook in orde. Ik moet op dat elan doorgaan, af en toe eens wat risico nemen, erin geloven en wat geluk hebben", zegt de Luikenaar, die Nadal voor de vijfde keer bekampt. "Tegen Rafa is het heel moeilijk om agressief te spelen. Elke bal moet je vroeg nemen, op elke bal moet je aanvallen. En dat drie of vier uur aan een stuk. Hij geeft niets weg, je moet alle punten diep gaan. Nadal verdedigt bovendien nog eens uitstekend. Fysiek is het een loodzware opdracht. Je mag ook geen seconde even uitblazen, want Rafa heeft de gave om op twee minuten een set te beslissen."

Eén keer wist Goffin de Spanjaard te verrassen. Dat gebeurde op hardcourt in de halve finales van het Masters in Londen. Al had Nadal toen wel wat last van zijn knie. "Ik weet dus dat ik het hem moeilijk kan maken, als ik de bal goed aanvoel en de hoeken goed kan afsnijden. Zijn kracht moet ik gebruiken in mijn voordeel. En een goede opslag zal doorslaggevend worden. Daarnaast moet ik de kansen die er zijn met beide handen grijpen, want ze zullen schaars zijn."

Goffins Zweedse coach Thomas Johansson heeft al een tactisch plan klaar. "Het zal zaak zijn om niet van de baseline te wijken. Als je achteruitdeinst tegen Nadal, ben je gezien. Daarnaast moet David elke kans grijpen die zich aanbiedt", aldus Johansson. "David speelt heel goed sinds het begin van het toernooi. Hij miste de laatste tijd wat consistentie, maar de voorbije matchen was hij heel solide. Nadal is de te kloppen man hier in Parijs, maar we geloven in een stunt."

bron: Belga