Roland-Garros - Alison Van Uytvanck in tweede ronde tegen Agnieszka Radwanska

Roland-Garros - Alison Van Uytvanck in tweede ronde tegen Agnieszka Radwanska

Alison Van Uytvanck (WTA-113) moet voor haar wedstrijd van de tweede ronde op Roland-Garros het gravel op voor een duel met negende reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-10). De 28-jarige Poolse maakte dinsdag in haar wedstrijd van de eerste ronde in 1 uur en 7 minuten met tweemaal 6-1 korte metten met de Française Fiona Ferro (WTA-208). Eerder op de dag plaatste kwalificatiespeelster Van Uytvanck zich door de Japanse Naomi Osaka (WTA-55) in 1 uur en 26 minuten met 6-3 en 7-5 te verslaan.

Van Uytvanck gaf Radwanska één keer eerder partij. Dat gebeurde ook op gravel. In 2012 moest ze in de kwartfinales in Brussel met 6-2 en 6-1 het onderspit delven voor de Poolse, die het Brussels Open vervolgens ook zou winnen.

Voormalig nummer twee van de wereld Radwanska schaarde zich al vijf keer bij de laatste vier op een Grand Slam. Ze was finaliste op Wimbledon, waar ze er ook twee keer in de halve finales uitging, en twee keer halvefinaliste op het Australian Open. Voor Roland-Garros kan Van Uytvanck echter dezelfde papieren als haar Poolse tegenstandster voorleggen. De 23-jarige Vlaams-Brabantse bereikte in 2015 de kwartfinales en dat was in 2013 ook Radwanska's beste resultaat op het gravelgrandslam.

.

bron: Belga