Roemenië is in 2019 gastland van kunstenfestival Europalia

Roemenië is in 2019 gastland van kunstenfestival Europalia

In de Roemeense hoofdstad Boekarest werden de handtekeningen gezet onder het Memorandum of Understanding. Belgisch ambassadeur Thomas Baekelandt, de Roemeense minister van Buitenlandse Zaken Lazar Comanescu, de minister van Cultuur Corina Suteu en de voorzitter van het Roemeens Cultureel Instituut Radu Boroianu ondertekenden de overeenkomst. Europalia International werd vertegenwoordigd door voorzitter Georges Jacobs en directeur-generaal Kristine De Mulder.

De aankondiging komt ruim op tijd, want op 10 oktober 2017 is er eerst nog de start van Europalia Indonesia in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Daarna volgen er vier maanden van kunstenbiënnales in meer dan vijftig steden in België en Europa.

Aan het festival werken honderden instellingen mee. Europalia kan in België onder meer rekenen op de steun van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, het SMAK in Gent, de Singel in Antwerpen en het Théâtre Royal de Namur. Ook buitenlandse instellingen zoals het parijse Louvre en het Museo del Prado in Madrid stellen hun werken of kennis ter beschikking.

Foto Instagram / Europalia