Roemeense verdachte van moord op Sofie Muylle blijft in de cel

Roemeense verdachte van moord op Sofie Muylle blijft in de cel

In de zaak van de moord op Sofie Muylle is de aanhouding van de 23-jarige Roemeense verdachte met een maand verlengd. De verdediging drong niet aan op de vrijlating van Alexandru C., die bereid is om mee te werken met het onderzoek. Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Uit foto's op zijn Facebookprofiel blijkt alleszins dat hij een blauwe jas bezit die lijkt op die van de man die op camerabeelden te zien was terwijl hij urenlang in de buurt van de vindplaats van het lichaam bleef rondhangen. In de maanden voor en na de moord verbleef hij ook duidelijk in Knokke-Heist. Na zijn uitlevering werd hij op 15 juli aangehouden door de onderzoeksrechter. In zijn eerste verhoor beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Ondertussen maakte het parket bekend dat het DNA-profiel van C. overeenstemt met de sporen op het lichaam van Sofie Muylle.

Vorige week vroeg de verdediging uitstel om het dossier te kunnen bestuderen. Zijn advocaten drongen vandaag niet aan op zijn vrijlating. "We hebben zijn vrijlating niet gevraagd, omdat we wachten op een herverhoor", aldus meester Pieter Filipowicz. "Onze cliënt is zeer rustig en zal zijn medewerking verlenen."

Het is nog niet duidelijk wanneer het verhoor van de verdachte zou plaatsvinden.

bron: Belga