Rode Duivels - "WK was maar een tussenstap"

Rode Duivels - "WK was maar een tussenstap"

Na de ruime overwinning van de Rode Duivels met 0-4 tegen Schotland, is een erg strijdvaardige Vincent Kompany te horen. "We zijn allemaal nog erg gemotiveerd", zegt de centrale verdediger van Manchester City. "Het wereldkampioenschap was maar een tussenstap voor de groep." De 32-jarige Kompany, die in februari 2004 op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakte als Belgisch international, is nog steeds zijn vastberadenheid nog niet verloren. Hoewel het om een vriendschappelijke wedstrijd ging, moest een goed resultaat worden neergezet tegen Schotland. "We zijn hier niet gekomen om te ontspannen. We hebben geen tijd te verliezen, wij willen al onze wedstrijden winnen", aldus Vince The Prince.

"Het gevoel na deze overwinning is heel positief", luidde het voorts. Volgens Kompany waren de defensieve fouten van de Schotten te wijten aan de opstelling van de Belgen. "Het maakte deel uit van ons plan. We hebben goed druk uitgeoefend en recupereerden de bal snel. In de tweede helft hebben we onze hoofden koel gehouden voor het doel. We hebben de match gedomineerd, het was een goede prestatie."

Toch waarschuwde Kompany ook voor zelfgenoegzaamheid. "We hebben echt de indruk dat we een sterke ploeg vormen en op onze top zijn, maar we moeten ons wel elke dag de vraag stellen of we ons niveau willen behouden."

Kompany kijkt alvast uit naar de start van de Nations League, dinsdag tegen IJsland in Reykjavik. "Er is een trofee op het einde en die wil ik winnen", zei de verdediger met een glimlach.

bron: Belga