Rode Duivels - Witsel twijfelt niet na gelijkspel tegen Finland

Rode Duivels - Witsel twijfelt niet na gelijkspel tegen Finland

Woensdag raakten de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion tegen Finland niet verder dan 1-1, een resultaat dat her en der vragen deed rijzen. Maar Axel Witsel slaat niet aan het twijfelen. "We hadden gewoon beter moeten afwerken", aldus de Zenit-middenvelder aan de vooravond van de wedstrijd tegen Noorwegen, de derde en laatste vriendschappelijke match van de Belgen in aanloop naar het EK in Frankrijk (10 juni-10 juli). "We hebben woensdag zeker geen slechte wedstrijd gespeeld", oordeelde Witsel. "Als we twee of drie doelpunten meer gescoord hadden, zou iedereen dat gezegd hebben. Maar dat is nu eenmaal voetbal. We moeten na die 1-1 niet alles in twijfel trekken."

Sinds de Rode Duivels overal ter wereld geboekstaafd staan als geduchte tegenstander, graven alsmaar meer ploegen zich in tegen België. Voor Witsel zou het geen verrassing zijn mochten ook de Noren zondag deze strategie toepassen. "Noorwegen zal morgen net als Finland een muur optrekken en proberen enkele malen gevaarlijk tegen te prikken", voorspelt de ex-Rouche. "Maar we weten wat ons te doen staat: vloeiend voetbal ontwikkelen, goals scoren en winnen. Maar dat is simpeler gezegd dan gedaan."

Zaterdag maakte bondscoach Marc Wilmots bekend dat Jan Vertonghen en Toby Alderweireld tegen Noorwegen het centrale duo in de verdediging vormen, geflankeerd door Jason Denayer (rechts) en Jordan Lukaku (links). Een hele aanpassing vergeleken met de defensie van tegen Finland, toen Vertonghen en Alderweireld de backs bekleedden en Denayer samen met Thomas Vermaelen centraal stond. Witsel, die zondag op de 6 zal spelen, verwacht niet te veel aanpassingsproblemen.

Dat daarnaast Radja Nainggolan naast hem op het middenveld zal opereren, en niet zoals tegen de Finnen Marouane Fellaini, verrast de middenvelder niet. "Het is logisch dat Radja zal spelen", aldus Witsel, "hij heeft met het oog op de start van het EK wedstrijdritme nodig."

Bondscoach Marc Wilmots verwacht dat de partij tegen Noorwegen grote gelijkenissen zal vertonen met de confrontatie met Ierland (18 juni) op het EK. "De Noren zullen stevig spelen en hun voetje niet terugtrekken", voorspelt 'Das Kampfschwein'. "We zullen kalm moeten blijven en een antwoord vinden op dat ruige spel".

.

bron: Belga