Rode Duivels - Wilmots: "Tactische wijzigingen en invallers maken het verschil"

Rode Duivels - Wilmots: "Tactische wijzigingen en invallers maken het verschil"

De Rode Duivels hebben zondag hun derde en laatste oefeninterland met het oog op het EK voetbal in Frankrijk (10 juni-10 juli) tegen Noorwegen gewonnen met 3-2. Bondscoach Marc Wilmots zag België vooral in de openingsfase goed voetballen. "De eerste 25 minuten waren goed. We zijn niet gaan jagen als gekken en bleven goed staan in blok. Noorwegen creërde bijna geen kansen en we scoren ook nog eens heel snel. We zaten erg goed in de wedstrijd, tot er een domme fout gemaakt werd", zei Wilmots, die verwijst naar het balverlies van Radja Nainggolan, waardoor Joshua King in de 21e minuut de gelijkmaker kon scoren. "We wisten dat Nainggolan nog niet 100 procent was. Daarom heb ik hem ook de hele wedstrijd laten spelen, iedereen kan fouten maken. Je zag ook dat Noorwegen heel makkelijk scoorde. Bij het tweede doelpunt is de verdediging te laks. We verdedigen achteruit en niemand gaat op de man."

"We hebben een goede organisatie gezien, zeker de eerste 25 minuten. Maar het is onmogelijk om op drie dagen tijd een volledig nieuwe defensie op te bouwen", legde Wilmots de pijnpunten bloot. "Denayer heeft zijn werk gedaan. Jordan heeft zeker offensief een heel sterke partij gespeeld. Hij heeft zich twee keer laten pakken, omdat hij niet helemaal in positie stond. Ik ben niet negatief over zijn prestatie, hij is nog jong en kan nog evolueren. Alleen betaal je een kleine fout op het hoogste niveau meteen cash. Het goede nieuws is dat we 3-2 gewonnen hebben en dat de supporters zich hebben vermaakt. De spelers die zijn ingevallen en de tactische wijzigingen hebben opnieuw het verschil gemaakt. Dat zegt veel over de mentaliteit van de spelersgroep."

"Ik heb al een opstelling en een tactiek in mijn hoofd voor de openingswedstrijd tegen Italië (13 juni in Lyon). Normaal zullen ook Thomas Meunier en Thomas Vermaelen tegen dinsdag fit zijn, waardoor ik zelfs over acht verdedigers zou beschikken. Dat is bijzonder goed nieuws."

Ook over de voorbereiding is de bondscoach voorzichtig positief. "We hebben twee wedstrijden gewonnen en een keer gelijkgespeeld. En elke keer hebben we doelpunten gemaakt. De afwerking is dus niet zo'n groot probleem, al zullen we er op training wel nog aan werken."

.

bron: Belga