Rode Duivels - Supporters kunnen voor 'Goal of the Year' stemmen

De supporters van de Rode Duivels kunnen voor het knapste doelpunt van het afgelopen jaar stemmen. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maakte maandag de vijf kanshebbers op de 'Goal of the Year' bekend. De online verkiezing loopt nog tot zondagavond. Romelu Lukaku, die in 2017 topschutter werd van de Rode Duivels, heeft twee kansen om met de onderscheiding aan de haal te gaan. De KBVB selecteerde zijn late gelijkmaker op de Heizel in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland (1-1) op 25 maart. Ook zijn beslissende kopbaldoelpunt na subliem voetenwerk van Nacer Chadli in de oefenpot tegen Japan (1-0) van 14 november werd weerhouden in de shortlist.

Axel Witsel pakte op zijn Sclessin uit met een bicyclette in de poepsimpele zege tegen Gibraltar (9-0) eind augustus. In diezelfde WK-kwalificatiematch maakte Thomas Meunier met een staalharde volley zijn hattrick vol. Beide treffers haalden de voorselectie van 'Goal of the Year'.

Met een wegdraaiende streep zette Jan Vertonghen de Rode Duivels begin september op weg naar een 1-2 overwinning in Griekenland en het ticket voor het WK in Rusland. Vertonghen, intussen Belgisch recordinternational, sluit het rijtje geselecteerden.

In 2017 klopten de Belgen af op liefst 31 doelpunten. Daaruit selecteerde de KBVB er vijf. Op de website van de bond kunnen de supporters hun favoriete treffer kiezen. Daarvoor hebben ze tot zondagavond (23.59 uur) de tijd.

bron: Belga