Rode Duivels - Ouderdomsdeken Gillet: "Italië is het gevaarlijkst als het onderschat wordt"

Rode Duivels - Ouderdomsdeken Gillet: "Italië is het gevaarlijkst als het onderschat wordt"

Doelman Jean-François Gillet is met zijn 37 lentes veruit de oudste speler in de EK-selectie van de Rode Duivels. Met al zijn ervaring weet Gillet als geen ander wat er van hem verwacht wordt in de groep. "Alles geven op training, een voorbeeld zijn en ervoor zorgen dat de basisspelers scherper worden", klonk het vrijdag na de training van de Duivels in Le Haillan. "Als ouderdomsdeken moet ik ook naast het veld een voorbeeld zijn". Met zijn verleden in Italië is Gillet uitstekende geplaatst om het over de eerste opponent van de Belgen op EURO2016 te hebben. "De Italianen zijn tactisch erg sterk en bondscoach Antonio Conte doet altijd wel iets speciaals. We moeten opletten en zullen top moeten zijn. Als Italië onderschat wordt, is het op zijn sterkst."

Het leeftijdsverschil tussen Gillet en het gros van zijn ploegmaats is groot, ook al voelt de goalie zich naar eigen zeggen 25 als hij op het veld staat. "Je moet niet naar mijn leeftijd kijken, ik amuseer me nog steeds enorm op het veld. Wat me wel opvalt, is het verschil tussen de jonge spelers van nu en ik vroeger. Zij zijn enorm zelfzeker, mentaal en fysiek klaar en van niets bang. Een grote match spelen is normaal voor hen, ze zijn erg relaxed".

De derde doelman van de Rode Duivels had het ook nog even over zijn toekomst. Afgelopen seizoen werd hij door Catania uitgeleend aan KV Mechelen, verwacht wordt dat de Italianen hem laten gaan en dat hij komend seizoen opnieuw bij zijn ex-club Standard tussen de palen staat. "Bij Catania is er onlangs een bestuurswissel geweest en daarom hebben we nog niet aan tafel kunnen zitten. Ik focus me nu op het EK, alles zal wel opgelost worden. Voorts kan ik er weinig over zeggen, maar ik wil wel in België blijven en bij mijn weten is er buiten Standard geen andere club geïnteresseerd in België", lachte de doelman.

.

bron: Belga