Rode Duivels - "Match tegen Cyprus is van kapitaal belang", beseft bondscoach Roberto Martinez

Rode Duivels - "Match tegen Cyprus is van kapitaal belang", beseft bondscoach Roberto Martinez

"De wedstrijd tegen Spanje vergeten we, wat nu telt is de wedstrijd tegen Cyprus. Die is van kapitaal belang", stelde bondscoach Roberto Martinez zaterdag. "Ik heb uit de 0-2 nederlaag tegen Spanje veel informatie gepuurd en dat is toch de bedoeling van zo'n vriendenmatch. Ik heb nu een beter beeld van waar we staan. Maar nu primeert het duel dat we dinsdag in Cyprus uitvechten. Enerzijds heb ik tijd nodig om het elftal te laten spelen zoals ik dat wil, maar anderzijds moet er onmiddellijk resultaat geboekt worden. Er zal een compromis gevonden moeten worden."

"De spelers weten wat er op het spel staat. Het publiek heeft ook duidelijk zijn ongenoegen laten blijken en dus moeten we nu winnen. We hebben de steun van het publiek immers hard nodig. De druk is er, de verplichting om te winnen ook. Dat betekent niet dat het makkelijk zal zijn. Ik heb de wedstrijd van vorig jaar bekeken en zonder een klasseflits van Eden Hazard (0-1 in de 86e minuut), wint België nooit."

"Goed nieuws komt er van Marouane Fellaini en Thomas Vermaelen. In principe kan ik op hen rekenen. Ook met Romelu Lukaku gaat het beter, al is hij nog geen honderd procent. Desondanks zal hij zijn rol kunnen invullen."

"Iedereen weet nu wat de coach van ons verwacht", stelde Lukaku. "Hij was zaterdag na de match in de kleedkamer heel direct. Het kwam erop neer dat we als ploeg moeten gaan voetballen in plaats van elk in een eigen hoekje een individueel partijtje te spelen. En dat als we dat niet kunnen, er altijd andere spelers klaar staan die daar wel toe in staat zijn..."

.

bron: Belga