Rode Duivels - "Grote teleurstelling, maar we weten nu waar we staan"

Rode Duivels - "Grote teleurstelling, maar we weten nu waar we staan"

De nieuwe trainer van de Rode Duivels Roberto Martinez keerde na het verlies tegen Spanje teleurgesteld maar niet ontmoedigd terug naar de kleedkamer, terwijl een klein deel van het publiek "Wilmots, Wilmots!" riep. De vriendschappelijke wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion eindigde op 0-2. "We willen natuurlijk altijd winnen maar wat hadden we geleerd als we een minder goede tegenstander hadden verslaan?", vroeg hij aan het publiek van de persconferentie.

De teleurstelling is natuurlijk groot, maar ik heb ook veel informatie verzameld dankzij de zeer sterke en strijdvaardige Spaanse ploeg. Ik veronderstel dat ook de spelers een aantal dingen begrepen zullen hebben vanavond. Om te beginnen dat talent niet volstaat. We weten nu waar we staan en wat de realiteit is. En alles wat we nu moeten doen om te geraken waar we willen geraken..."

"Maar we moeten nu heel snel reageren", ging Roberto Martinez verder. "Want in Nicosia wacht ons volgende week dinsdag een wedstrijd tegen Cyprus met een hoge inzet. Ik denk en hoop dat Thmas Vermaelen tegen dan hersteld zal zijn.

"Ik wilde zien hoe Origi het zou doen, aangezien ik Romelu (Lukaku, nvdr.) heel goed ken. Maar deze nederlaag is er een van de hele ploeg en niet die van een speler...", zei Martinez over zijn eerste wedstrijd als trainer van de Rode Duivels.

bron: Belga