Robotgolfer slaat hole-in-one

Robotgolfer slaat hole-in-one

LDRIC, of Eldric voor zijn robot- en mensenvrienden, golft nog maar twee maanden en nu al slaat hij ballen waar professionelen golfers naar staan te kijken.  De ontwikkelaar van de robot, Jean Parente van het in San Diego gevestigde Golf Laboratories, was even verrast als tevreden met de prestatie van zijn creatie.

De dag begon nochtans allesbehalve probleemloos. Parente had Eldric helemaal klaargezet toen hij vernam dat het parcours een kleine 20 meter korter was dan hij had gedacht. Er was te weinig tijd om zijn club te veranderen, dus Eldric zou het moeten doen met zijn ijzeren 7.

De organisatie had de robot vijf beurten gegeven om zijn beste bal te slaan. De eerste poging ging over en voorbij de green. Parente veranderde op intuïtie de instellingen en ontdekte bij zijn vijfde poging de perfecte configuratie. De bal landde op direct op de green, botste twee keer en verdween in de hole. Het publiek ging uit zijn dak en enekel van de normaal zo bedeesde golffans gooide zelf bier op het terrrein.