Robert De Niro kijkt tegen 'vieze' echtscheiding aan

Robert De Niro kijkt tegen 'vieze' echtscheiding aan

 

De advocaten van Robert en Grace zijn al een tijdje in de weer om de echtscheiding voor hun cliënten zo aangenaam mogelijk te maken, en dan vooral op financieel vlak. Het koppel bezit namelijk zo'n 350 miljoen dollar samen, omgerekend zo'n 308 miljoen euro, maar daarnaast bezitten ze ook heel wat onroerend goed en hebben ze aandelen in een succesvolle restaurantformule. Het moet dus niet gezegd worden dat er veel op het spel staat.

'Sterke' lichaamsgeur

Grace (63) gooit alvast alles in de strijd om zoveel mogelijk te winnen. Zo heeft ze in het dossier laten opnemen dat De Niro te weinig persoonlijke hygiëne heeft. Volgens de vrouw wast De Niro zich soms dagen niet waardoor zijn lichaamsgeur zo sterk wordt dat ze de ramen van hun appartement in New York de hele tijd moest openzetten om de ruimte te verluchten.

De 75-jarige acteur speelde het ‘scheidingsspelletje' in tegenstelling tot Grace tot nu toe erg proper. "We proberen alleen te bedenken hoe we onze rol als ouders in partnerschap kunnen vervullen. Ik vind Grace een prachtige moeder", zei De Niro nog in november, toen het nieuws bekend raakte. Het paar heeft 2 kinderen. Elliott (20) en Helen (7). Helen kwam via een draagmoeder ter wereld.

Tweede breuk

De Niro en Grace werden een koppel in 1987 nadat ze elkaar in een Londense club ontmoetten. Tien jaar later kwam het tot een huwelijk, maar na amper twee jaar vroegen ze de scheiding aan. Zover kwam het uiteindelijk niet, want de twee gaven hun relatie een tweede kans. Die bleek succesvol, tot eind vorig jaar. Toen maakten ze wereldkundig dat ze uit elkaar waren.

Voor de 'Taxi Driver'-acteur is het al zijn tweede scheiding. Van 1976 tot 1988 was hij met actrice Diahnne Abbott getrouwd met wie hij een zoon, Raphael (43), kreeg. Robert adopteerde tijdens zijn huwelijk met Grace ook Grace's dochter Drena (47) uit een eerdere relatie.