Rihanna sleept haar eigen vader voor het gerecht

Rihanna sleept haar eigen vader voor het gerecht

Volgens Rihanna, die in het verleden vaker over de slechte band met haar vader Ronald Fenty sprak, hebben Fenty en een man genaamd Moses Perkins een entertainmentbedrijf opgezet onder de naam Fenty Entertainment. Dat bedrijf regelde enkele boekingen voor de zangeres.

De 30-jarige Rihanna zegt echter niks te maken te hebben met het bedrijf, blijkt uit gerechtsdocumenten. "Hoewel meneer Fenty Rihanna's vader is, heeft hij geen enkele bevoegdheid om uit haar naam te handelen", staat er te lezen.

Miljoenen dollars

Op deze manier zou de vader van Rihanna miljoenen dollars hebben opgestreken. Hij zou onder meer nepboekingen hebben hebben gedaan voor een tournee in Zuid-Amerika en concerten in Los Angeles en Las Vegas.

Volgens de rechtszaak beweerde Ronald Fenty ook dat voor deze deals samenwerkte met Roc Nation, het platenlabel van Rihanna. De zangeres beweert echter dat niemand bij Roc Nation iets wist van wat Fenty aan het doen was.

Volgens Rihanna heeft zij al meerdere malen in een gesprek geprobeerd Fenty en Perkins ertoe te bewegen te stoppen met hun frauduleuze praktijken. De gang naar de rechter is de enige oplossing die haar nog rest. De zangeres wil nu dat haar vader een verbod krijgt om door te gaan met zijn activiteiten. Daarnaast eist ze ook een onbekend geldbedrag.