Rihanna passeert Madonna als rijkste vrouwelijke artiest ter wereld

Rihanna passeert Madonna als rijkste vrouwelijke artiest ter wereld

De 31-jarige Rihanna, die in 2016 haar laatste album uitbracht, verdiende niet alleen aan haar muziek. Ze is uitgegroeid tot een zakenvrouw met in haar portefeuille de make-uplijn Fenty Beauty, de lingerielijn Savage x Fenty en nu haar eigen modehuis Fenty, dat onlangs werd gelanceerd in samenwerking met LVHM.

Volgens Forbes zou Fenty Beauty haar alleen al in amper vijftien maanden tijd een slordige 500 miljoen euro hebben opgebracht en ook de deal met LVHM zou bijzonder lucratief zijn geweest.

"Niet lang over moeten nadenken"

"Ze hebben mij een rijkelijk voorstel gedaan en dus moest ik er niet lang over nadenken", zei Rihanna daarover in een interview met The New York Times Style Magazine. "Bernard Arnault (oprichter van LVHM, red.) was zo enthousiast. Hij heeft vertrouwen in mij en mijn visie."

Dat alles maakt dat ze vandaag zo'n 530 miljoen euro waard is en daarmee is ze meteen ook de rijkste onder de vrouwelijke artiesten. Rihanna verslaat hiermee Madonna als rijkste vrouwelijke muzikant. Zij staat nu op de tweede plek met een geschat vermogen van 507 miljoen euro. Céline Dion volgt met 450 miljoen dollar. De top vijf wordt vervolmaakt door Céline Dion (400 miljoen euro), Beyoncé (355 miljoen euro) en Taylor Swift (320 miljoen euro).