Revolutionaire pil maakt injectienaalden overbodig

Revolutionaire pil maakt injectienaalden overbodig

Voor mensen die bang zijn van naalden is er goed nieuws. Onderzoekers hebben namelijk een nieuwe pil uitgevonden die injecties kan vervangen. Het levert geneesmiddelen die op dit moment onmogelijk met een pil kunnen worden toegediend. Er is echter een addertje onder het gras: de pil is bedekt met kleine naalden, maar je voelt niets van de injecties omdat er in het spijsverteringsstelsel geen pijnreceptoren zijn.

De nieuwe capsule is bedekt met kleine naalden die het medicijn rechtstreeks in het spijsverteringsstelsel injecteren. Er werden in tests op varkens geen neveneffecten gevonden. "Dit zou de manier kunnen zijn waarop patiënten in de toekomst injecties kunnen vermijden," zegt Giovanni Traverso, die het onderzoek van het MIT en Massachussets General Hospital in g0ede banen leidt.

Hoewel de artsen nog maar enkel capsules met insuline getest hebben, verwachtten ze dat de nieuwe pil ook het meest efficiënt is voor antilichamen toe te dienen, die kanker en auto-immuunziekten behandelen. Ook vaccins kunnen met de pil worden toegediend.