Revolutionair: dit poeder verandert water in alcohol

Revolutionair: dit poeder verandert water in alcohol

Zin in cocktails maar geen zin om met zware glazen flessen te sleuren? Dan biedt Palcohol je waarschijnlijk de oplossing. Palcohol is alcohol in poedervorm dat je enkel moet mengen met water om cocktails of sterke drank te krijgen. Het poeder zou in zes verschillende smaken komen, waaronder mojito en wodka.

Het idee komt van de Amerikaan Mark Phillips. Volgens de website van Palcohol is hij een actieve man die graag wandelt, fietst en kampeert. Nadien geniet hij graag van een glas alcohol, maar het is vervelend om glazen flessen mee te dragen tijdens die activiteiten. Daarom ging hij op zoek naar een manier om alcohol te creëren zonder dat hij veel moest dragen.

Palcohol is in Amerika bezig met het goedkeuringsproces door verschillende overheidsinstellingen. Het Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau keurde bijvoorbeeld onlangs het label af maar Phillips verwacht dat het nieuwe label binnenkort goedgekeurd zal worden.

Niet iedereen is even optimistisch.  Robert C. Lehrman is een advocaat die gespecialiseerd is in de drankwet van Amerika. Hoewel na enkele jaren Palcohol al goedkeuringen heeft gekregen, verwacht hij dat staatsregelgevers en groothandels voorzichtig zullen omspringen met het product. Het product biedt immers de mogelijkheid om makkelijk alcohol te smokkelen op plaatsen waar het eigenlijk verboden is.

Palcohol zou tegen de herfst in de rekken van Amerikaanse slijterijen moeten liggen.