Restaurantketen belooft leven lang gratis burgers in ruil voor naamsverandering

Restaurantketen belooft leven lang gratis burgers in ruil voor naamsverandering

sstunt. Wie zijn naam verandert naar 'Burger' krijgt immers levenslang gratis hamburgers.

De eerste tien mensen die kunnen aantonen dat ze hun achternaam officieel veranderd hebben naar 'Burger' krijgen levenslang zeven burgers per week bij Mr Burger in Melbourne. Deelnemers hoeven zich zelfs geen zorgen te maken over de kosten voor de naamsverandering, het restaurant is ook bereid om die te dekken. Mensen die al door het leven gaan met de achternaam Burger komen niet in aanmerking voor gratis voedsel, maar de keten wil wel enkele tegoedbonnen geven om het leed te verminderen.

Zo'n stunt dient natuurlijk om publiciteit te scoren, maar volgens marketingmanager Maleik Edwards heeft het ook te maken met te veel serieus nieuws. "De media en wereld zijn in de ban met saai gedoe zoals de Brexit en de verkiezingen. Ons bedrijf denkt dat mensen het leven soms te serieus nemen en op deze manier willen we voor een beetje plezier zorgen. Het zou ook leuk zijn om een sportteam met alleen maar Burgers te zien", aldus Edwards bij Mashable.

Ondanks alle interesse, heeft nog niemand toegehapt. "Wij weten dat heel wat mensen het overwegen, maar tot dusver heeft niemand de stap genomen", besluit Edwards.

Foto Pixabay